Archiwum

PRAKTYKI ZAWODOWE W NIEMCZECH
pięciotygodniowe

w  projekcie:

• wprowadzający tygodniowy kurs językowy w Niemczech,
  • miejsce praktyki dedykowane dla konkretnego kandydata,
  • zaświadczenia o odbyciu praktyki,
  • zakwaterowanie w niemieckich rodzinach.

Termin projektu: 25.08-28.09.2019r.

aktualizacja (16.10.2018). Praktyki ukraińskie edycja 2018 już na półmetku! Za nami wiele wydarzeń z udziałem Praktykantów, wiele doświadczeń i wrażeń. A w planach kolejne wydarzenia i spotkania.

Dzięki temu tegoroczne praktyki wpisane zostały w projekt „Spotkania wrocławskie”, który uzyskał wsparcie Urzędu Miasta Wrocławia. Dziękujemy za zainteresowanie naszym projektem! Cieszymy się każdym spotkaniem, które ubogaca pobyt Praktykantów we Wrocławiu.

1 października 2018 roku Praktykanci zostali zaproszeni na Politechnikę Wrocławską. Podczas tej wizyty będą mieli okazję uczestniczyć w uroczystościach związanych z Inauguracją Roku Akademickiego.

To już w sobotę 29.09.2018r. odbędzie się to wyjątkowe wydarzenie, które stało się tradycją spotkań wrocławskich organizowanych przez Dortmundzko-Wrocławsko-Lwowską Fundację im. św. Jadwigi.

Liczymy na udział mieszkańców Wrocławia – Rodzin, które goszczą w swoich domach Praktykantów, Pracodawców, którzy zorganizowali te praktyki i wielu osób zaangażowanych w projekt praktyk.   Bohaterami tego dnia będą oczywiście Praktykanci z Ukrainy,

Zgodnie z tradycją, pierwszą sobotę po przyjeździe do Polski, Praktykanci spędzają w Częstochowie. Podczas tego pobytu jest czas na zwiedzanie, refleksję modlitewną, wspólny śpiew, a na koniec dnia - udział w Apelu Jasnogórskim w Kaplicy Cudownego Obrazu.

To już 17-sta edycja praktyk ukraińskich we Wrocławiu organizowana przez Dortmundzko-Wrocławsko-Lwowską Fundację im. św. Jadwigi. W tym roku do Wrocławia przyjechało trzynastu praktykantów, w tym lekarze, architekci, informatycy. Podczas pięcio- tygodniowego pobytu we Wrocławiu zdobywać będą cenne doświadczenie zawodowe. Będą też

Zapraszamy do włączenia się w kolejną edycję akcji pomocy charytatywnej organizowanej przez Dortmundzko-Wrocławsko-Lwowską Fundacja im. Św. Jadwigi wraz z Partnerami, którym dziękujemy za współpracę. W ramach akcji zbieramy: żywność o dłuższym okresie przydatności, środki czystości, artykuły higieniczne, słodycze.
Zbiórka trwa do 12 marca 2018r.

Na zaproszenie Fundacji im. Św. Jadwigi w dniu 5 lutego 2018r. do Wrocławia przyjechali wolontariusze i pracownicy Fundacji "Dajmy Nadzieję" ze Lwowa.
Pobyt rozpoczął się wspólną Mszą św. w Katedrze Wrocławskiej, następnie był czas na zwiedzanie, spotkanie z Ks. Biskupem Andrzejem Siemieniewskim oraz wizytę w Radiu Rodzina. Następnego dnia młodzież wyjechała do Szklarskiej Poręby, aby podczas "Rekolekcji na nartach" spędzić razem czas,

PRAKTYKI ZAWODOWE W NIEMCZECH
pięciotygodniowe (aktualizacja)

W roku jubileuszu XXV lat działalności Radia Rodzina odznaczyła radiowym LAUREM Dortmundzko - Wrocławsko - Lwowską Fundację im. św. Jadwigi. To wyróżnienie przyznawane jest osobom wybitnym ze świata religii, kultury, polityki, tym którzy troszczą się o sprawy społeczne, budując społeczeństwo i naszą Ojczyznę w oparciu o zasady dobra wspólnego