Ze smutkiem i żalem informujemy, że dnia 24.09.2015r. w Będkowie koło Trzebnicy odeszła do Pana Pani Janina Składzień - Fundatorka (2004-2007) z Parafii Świętej Trójcy we Wrocławiu. Pogrzeb odbył się 30.09. br. na cmentarzu przy ul. Grabiszyńskiej.

Pani Janeczka, tak była nazywana w parafii, przez kilka lat pełniła odpowiedzialną funkcję szefowej parafialnego Caritasu.

Od 2010 r. była już dobrze znana wśród Współpracowników Fundacji, gdyż dołączyła do grona rodzin przyjmujących w swoich domach ukraińskich praktykantów. W 2010 r. mieszkała u Niej Iryna, a w 2011r. Maria, która postanowiła zostać Wrocławianką. Maria mieszkając już we Wrocławiu zaznała wiele dobroci i pomocy od Pani Janiny. Nasza praktykantka jako wrażliwa osoba i lekarz pomagała w trudnych chwilach choroby Pani Janinie. Niestety choroba coraz bardziej postępowała i Pani Janina nie mogła przyjąć praktykantki w kolejnym roku praktyk.

Co najmniej od dwóch lat Pani Janina była wiernym słuchaczem fundacyjnych audycji radiowych realizowanych co miesiąc w Radio Rodzina. Sama pracowała kiedyś w Polskim Radio i po każdej naszej audycji radiowej mogliśmy liczyć na jej życzliwe uwagi i spostrzeżenia.

Ta życzliwość, gościnność i radość widoczna na załączonych zdjęciach pozostanie w naszej pamięci na zawsze.